1 dec. 2011

Amenajeaza-ti casa inainte de a lua un caine

Daca iti doresti sa iti inmultesti familia cu un nou membru, sub forma unui caine, afla ca este necesar sa iei cateva masuri in prealabil.
Acestea se refera, printre altele, la amenajarea spatiului de locuit astfel incat sa se preteze traiului cu un patruped.

Intocmai ca in cazul oamenilor, si un caine, adus intr-o casa, are nevoie de confort, hrana, jucarii, un spatiu pentru dormit si alte accesorii esentiale. Pentru a evita debandada care se poate instala odata cu sosirea noului membru al familiei, este important sa iei cateva masuri. Iata ce poti face pentru a-ti amenaja locuinta astfel incat aceasta sa devina un spatiu propice gazduirii unui caine:

1. Atentie la covoare si alte materiale textile

Este important sa fii constient de faptul ca, odata ce cainele isi va face aparitia in casa ta, curatenia locuintei va depinde de mai multi factori. Astfel, pentru a-ti proteja casa de pete, zgarieturi si alte urme lasate de caine, ai putea inlocui covoarele din casa cu unele rezistente la murdarie, atat din punct de vedere al materialului, cat si din acela al culorii.

Ideale, pentru canapele, de pilda, sunt pielea naturala si microfibra, care rezista la zgarieturi, permit inlaturarea blanii si nu favorizeaza acumularea de praf si de alti alergeni.

In ceea ce priveste culoarea, ai putea opta pentru una apropiata de cea a cainelui, astfel incat blana cazuta sa nu fie usor de detectat.

In cazul in care nu iti permiti sa iti schimbi o mare parte din mobilier inaintea sosirii cainelui, investeste, cel putin, in cuverturi in culori similare blanii animalului, care sa acopere canapelele, fotoliile si patul. Utile ar putea fi si husele pentru scaune.

2. Gaseste un loc special pentru caine

Este important ca noul membru al familiei sa aiba spatiul sau. Chiar daca nu ii poti oferi o camera intreaga, este esential sa ii amenajezi cel putin un colt care sa ii fie dedicat. Plaseaza, in perimetrul respectiv, culcusul, hrana, dar si jucariile. In situatia in care spatiul si bugetul ti-o permit, ai putea chiar sa construiesti o casuta pentru cainele tau, unde acesta sa se poata retrage pentru a se bucura de liniste.

3. Atentie la plante

Inainte de sosirea cainelui, asigura-te si ca locuinta ta nu contine plante care i-ar putea fi daunatoare patrupedului. De pilda, planta de aloe vera poate imbolnavi cu usurinta un caine. Printre plantele toxice de evitat atunci cand ai un caine se mai numara si feriga, begonia, lalelele, crinii, filodendronul sau glicina.

4. Elimina mobila instabila

Piesele instabile de mobilier, cum ar fi balansoarele, pot fi periculoase pentru caine, in special cand acesta este mic, intrucat animalul risca sa le dezechilibreze si, apoi, sa se raneasca.

5. Atentie la pardoseala

Tot pentru a evita accidentele, ideal ar fi sa ai cat mai multe covoare pe suprafata locuintei care sa acopere pardoseala din lemn lacuit si gresie, periculoasa intrucat este alunecoasa. Daca te afli in etapa de renovare a casei, poti inlocui suprafetele primejdioase pentru caine cu placi ceramice neglazurate, printre altele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu