9 feb. 2014

Rottweilerul, un animal de companie de exceptie

Rottweilerul este un caine de talie medie care s-a facut remarcat gratie talentelor sale: un „politist” desavarsit, capabil sa-si protejeze cu orice chip stapanul si teritoriul.
Dresat corespunzator, rottweilerul poate fi un animal de companie exemplar, insa lipsa unui autoritati poate conduce la situatii neplacute.
Este foarte puternic si poate deveni foarte agresiv in situatiile in care stapanul nu stie sa-l domine, sa-l tina sub control.
In rest, dupa cum spuneam, rottweilerul este un companion nemaipomenit, loial, neinfricat, protectiv cu cei apropiati si nu in ultimul rand foarte inteligent.
De altfel, este foarte usor de dresat si dornic sa invete lucruri noi.
In ceea ce priveste alimentatia zilnica rotweiler-ul poate fi hranit atat cu mancare uscata, cat si cu mancare pregatita in casa, compusa din orez cu legume si carne de vita/pui, supa de pui, exceptie facand grasimile si carnea de porc.
Pentru a pune in valoare corpul atletic, stapanii trebuie sa aiba grija de blana animalului, motiv pentru care periatul saptamanal este recomandat.
Peria din par de porc sau manusa speciala sunt produsele ideale pentru ingrijirea blanii.
Acestea vor favoriza cresterea sanatoasa a parului si, in plus, vor indeparta parul tocit, uzat. Mai mult, specialistii va sfatuiesc sa incepeti acest procedeu inca din primele luni de viata ale puiului pentru ca el sa se obisnuiasca cu aceste momente si pentru a pune bazele unei relatii stranse. Este un moment prielnic pentru a castiga dragostea rotweilerului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu