9 feb. 2014

Porcusorul de Guineea - un animalut de companie „altfel”

Daca locuiti intr-o garsoniera sau intr-un apartament micut, porcusorul de Guineea poate fi animalutul de companie perfect. 
Nu ocupa mult spatiu, nu trebuie scos afara ca un catel, este activ, prietenos, dar mai ales simpatic. Parca iti vine sa il strangi in brate cand il vezi atat de grasut. Porcusorii de Guineea nu sunt foarte scumpi, undeva intre 10 si 100 lei, in functie de rasa, si traiesc aproximativ sase ani.
Ei au nevoie de alimentatie bogata in vitamina C, de aceea zarzavaturile, legumele si fructele nu trebuie sa lipseasca din dieta lui zilnica. De asemenea, animalutului ii place foarte mult sa fie hidratat, de aceea ai grija sa aiba in permanenta in cutiuta lui apa proaspata.
Porcusorul este precum un bebelus, de aceea mare atentie si cu unghiutele sale care trebuie taiate periodic, altfel acestea vor creste in interior cauzand dureri neplacute animalutului.
Daca stati acasa lasati-l liber prin apartament, atata timp cat il puteti supraveghea. Porcusorii sunt extrem de sociabili, au nevoie de miscare si le plac locurile noi pe care le descopera. Aveti insa grija sa nu roada mobilierul, plantele, papucii, dar mai ales firele electrice.
Imbaierea nu este recomandata decat daca este imperios necesara, caz in care se va folosi un sampon pentru bebelusi deoarece nu este atat de concentrat. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu